Primary tabs

08. juni 2020

Regioner og kommuner vælger CGI som leverandør af løsning til telemedicinsk sårvurdering i hele landet. Løsningen bygger på CGI's CommunityCare 360-platform, som også skal bruges til at støtte behandlingen af danske KOL-patienter.

Danskere med behandlingskrævende sår kan se frem til at modtage endnu bedre, koordineret pleje og behandling - uanset om de er i kontakt med sundhedsplejersker, praktiserende læger, kommuner eller regioner.

Regionerne og kommunerne i Danmark har nemlig afsluttet et udbud om en ny løsning til det, som i fagsprog hedder "telemedicinsk sårvurdering." Valget faldt på CGI, som skal levere en ny, moderne it-platform til samtlige regioner og kommuner i Danmark.

Fleksibel platform
Den nye løsning bliver bygget på CommunityCare 360 - CGI's fleksible platform for effektive og omsorgsfulde patientforløb på tværs af sektorer og sygdomsområder.

CommunityCare 360 virker på både pc, tablet og smartphone og er udviklet i Danmark af CGI's eksperter i sundheds-it. Den samme platform er allerede valgt i et andet udbud til at støtte behandlingen af KOL-patienter over hele landet

"Jeg er meget glad for, at vi med den nye aftale styrker CGI's gode samarbejde med regionerne og kommunerne yderligere. Aftalen er i mine øjne endnu et bevis på, at CGI har de sundhedsfaglige og teknologiske kompetencer, der kræves af it-leverandører til sundhedssektoren," siger Michael Hermansen, administrerende direktør for CGI i Danmark.

Førende løsninger i 20 år
CGI har i mere end 20 år leveret førende it-løsninger til den danske sundhedssektor. For eksempel biobanker, elektroniske patientjournaler, laboratorieløsninger, telemedicinsk løsning til behandling af KOL og det landsdækkende patologisystem.

"Sundheds-it er et strategisk fokusområde for CGI. Øget digitalisering er afgørende for at skabe et endnu mere effektivt og sammenhængende sundhedsvæsen for alle, og vi er stolte over at være med til at drive den udvikling," siger Michael Hermansen.

Danmarks nye løsning til telemedicinsk sårvurdering vil løfte niveauet for fællesoffentligt samarbejde på tværs af sektorer og landsdele og bliver koblet på den fælles infrastruktur for telemedicin i Danmark. 

I praksis bliver løsningen administreret af Region Nordjylland, der er systemansvarlig på vegne af de fem regioner og 98 kommuner. Løsningen ventes at være fuldt implementeret i august næste år.

CGI: EKSPERTER I SUNDHEDS-IT
Læs mere om hvordan CGI understøtter sundhedssektoren med moderne sundheds-it.