Primary tabs

Carl Ras – Få værktøjet til viden

Du skal ikke tro – du skal vide. Sådan siger ordsproget. Hos Carl Ras vidste de meget. Men der var også meget tro. Indtil Warehouse Managementmodulet til Microsoft Dynamics AX gav en fundamental ny indsigt til gavn for både lagerstyring, indkøb og salg.

CARL RAS FRIGØR 35 MIO. KR. FRA LAGERET MED MICROSOFT DYNAMICS AX

Det er et generelt paradigmeskifte i virksomheden. Vi er gået fra intuition og godt købmandskab til facts og godt købmandskab, siger administrerende direktør Gorm Rasmussen. Som sådan gik det ellers godt i den familieejede virksomhed, der sælger værktøj, beslag og andre produkter til byggebranchen og industrien. Rigtig godt. Otte engroscentre landet over. Årlig vækstrate på 25-30 pct. Overskudsgrad på 11-13 pct.

PDA-LØSNING OG LAGERAUTOMATER

Alligevel så ledelsen frem. Investerede i fremtiden. Hidtil var kundernes bestillinger blevet indtastet via pc i ordremodulet til Dynamics AX. Uanset om de blev afgivet over telefonen, i butikken eller ude ved lagerhylderne. I 2007 blev der tilføjet en PDA-løsning til Dynamics AX, så engroscentrenes isenkræmmere kan indscanne bestillingerne direkte i ordremodulet, når de går rundt sammen med kunderne og hjælper dem med at finde de rette varer.

NY GRUPPE AF STORE KUNDER

Nedbringelse af kortfristet gæld er godt. Men der skal også tjenes penge på nye kunder.

- Vi kan operere med en gruppe af store kunder, som vi har været forsigtige med tidligere. Når vi ved, hvilke varer vi tjener pengene på, kan vi arbejde med nogle andre rabatter og lavere dækningsgrader, når bare ordren er stor nok. Vi forventer at få succes med den fremgangsmåde, siger Gorm Rasmussen.