Primary tabs

Scandlines styrker retail og catering markant med LS NAV

45 min. Så kort er overfarten på Scandlines’ Rødby-Puttgarden- ruten. På den tid skal passagerne gerne nå både at spise i restauranten og købe varer i Travel Shop om bord. Og når de kommer frem, skal de kunne handle videre og hente eventuelle forudbestilte varer i BorderShop. Stort set uanset hvilken af de 60 afgange i døgnet, de er med.

Ikke alene kræver det et velfungerende kassesystem. Det kræver et komplet og integreret Onboard Sales System, som sikrer, at der hele tiden er de menuer og varer, som kunderne efterspørger, og at der hverken er for få eller for mange af dem. Sådan et system er LS NAV til Microsoft Dynamics fra CGI, og derfor har Scandlines nu valgt løsningen til sine færger på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.

- Vores behov for at kunne styre forretningen på detaljeret niveau bliver større og større. Og hastigheden, hvormed vi har brug for data, bliver øget, så vi er sikre på, at vi hele tiden styrer fornuftigt. Vi skal have det rette salgsmiks, vi skal kende vores omkostninger, vide, hvor omsætningen bliver produceret, og forstå den bagvedliggende købsadfærd, forklarer Henrik Ingemand, Vice President Catering, Scandlines.

Mikael Kragh, Director IT, Scandlines, giver sin vinkel på valget af LS NAV: - Vores eksisterende kasseapparatsystem er 10 år gammelt, det bliver ikke længere vedligeholdt og supporteret, og det er blevet beskrevet som en cigarkasse med skærm. Vi ønskede en moderne og fremtidssikret standardløsning baseret på best practice, som giver de styringsredskaber, Henrik nævner. Desuden skulle det kunne integreres med vores it-infrastruktur, herunder SAP.

Om Scandlines

Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer Scandlines en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder.

I 2013 transporterede Scandlines 11 mio. passagerer, 2,5 mio. personbiler og 700.000 fragtenheder på rederiets ruter mellem Rødby-Puttgarden, Gedser- Rostock og Helsingør-Helsingborg.