Primary tabs

Lantmännen

- En kylling i proces

Du kan have en it-leverandør. Eller du kan have en strategisk partner i din it-udvikling. Lantmännen havde mange af førstnævnte, men ønskede sidstnævnte.

LANTMÄNNEN EFFEKTIVISERER DANPO OG KRONFÅGEL MED MICROSOFT DYNAMICS AX

Derfor har den store svenske koncern inden for landbrug, maskiner, energi og fødevarer indgået en strategisk outsourcingaftale med CGI om drift, udvikling og forvaltning af alle it-systemer. Det samme har den svenske fødevarekoncern Scan, som Lantmännen samarbejder med. Så den samlede aftale omfatter 13.000 medarbejdere i 18 lande. I forbindelse med outsourcingen har CGI samtidig overtaget de to koncerners fællesejede IS/IT-selskab Conagri og dermed cirka 180 medarbejdere.

Vi søgte en international partner med lokal præsentation og med stærke relationer til virksomheder som Microsoft og IBM. I partnerskabet med CGI ser vi frem til fortsat omkostningseffektive leverancer til os selv og vores kunder, siger Stefan Hassengren, som er CIO hos Lantmännen.

INDGÅENDE ERFARING MED PROCES- OG FØDEVAREINDUSTRI

Dermed sætter han ord på to af de tre grunde, som siden har fået Lantmännens datterselskaber Kronfågel og Danpo til at vælge CGI som samarbejdspartner: Kompetente konsulenter i både Sverige og Danmark samt omfattende Microsoft-knowhow. Den tredje grund er CGI´s indgående erfaring med proces- og fødevareindustrien, herunder Manufacturing Execution Systems (MES).

”ONE COMPANY” MED MICROSOFT DYNAMICS AX

Der er nationale forskelle på produktionen af kyllingeprodukter, fx vil danskerne købe deres kyllingelår efter antal, mens svenskerne vil købe efter vægt. Men ellers er Kronfågel og Danpo to meget identiske virksomheder, som har et tæt samarbejde. Det vil Dynamics AX styrke yderligere. Kronfågel og Danpo skal være ”one company”, og Dynamics AX skal skabe større gennemsigtighed i såvel den enkelte virksomhed som på tværs af dem. Det vil bl.a. ske ved en langt højere datakvalitet.

Download the PDF