Primary tabs

DAFA - Alt-i-12-løsning

Sammenhæng. Overblik. Automatik. Effektivitet. Der kan knyttes et helt bundt af nøgleord til den nye Microsoft Dynamics AX 2012. Forestil dig fx, at en kunde ringer til din kundeservice og afgiver en ordre. Kundeservicemedarbejderen indtaster salgsordren direkte i ERP-systemet, og øjeblikkeligt danner systemet et overblik over priser og leveringstid på råmaterialer samt produktionstiden baseret på produktionskapaciteten. Kunden kan med det samme få en pris og leveringsdato.

DAFA ER PARAT TIL VÆKST MED DYNAMICS AX 2012

Det er fremtiden for mange produktionsvirksomheder – og nutiden hos DAFA. Den jyske virksomhed, der producerer tætningslister og -materialer til byggeri- og industrisektorerne, har som en af de første virksomheder i Danmark implementeret den nye ERP-løsning, Microsoft Dynamics AX 2012.

SELSKABER OG PRODUKTION I UDLANDET

Aftalen med CGI blev indgået, før Dynamics AX 2012 kom på markedet. Selvom det var et sats, var det et velovervejet et af slagsen. 

- Løsningen er den bedste på markedet til produktionsstyring. Den er ikke bare til handel, men kan meget andet. Fx har vi stor gavn af standardcostfunktionen. Med den kan vi fastsætte, hvad en vare skal koste i en periode, og vi kan identificere årsagen, hvis varen afviger fra den fastsatte pris, siger Michael Findal Andreassen.

ÉN SAMLET LØSNING

Mulighederne er ikke bare mange i Dynamics AX 2012. De er nærmest utallige. Således er en lang række tillægsmoduler – herunder industrimoduler – nu blevet en del af standardløsningen Dynamics AX 2012. Derudover er integrationen med den øvrige Microsoft-platform blevet yderligere styrket. Dynamics AX 2012 og Excel er nærmest smeltet sammen, ligesom den rollebaserede brugerflade nu er pakket ind i Microsoft SharePoint.

DEN BEDSTE LØSNING

Med implementeringen af Dynamics AX 2012 som standardløsning har DAFA startet en effektivisering af sine processer og skabt bedre overblik – lige fra indkøb af råvarer til fakturering. Men som ”first-mover” er det endnu for tidligt for DAFA at sætte tal på den forretningsmæssige værdi.

CGI HAR INVESTERET I SAMARBEJDET

Det tilskriver han bl.a. samarbejdet med CGI, som har stået for implementeringen.